Vierde editie Klassiek op het Water daverend succes!

Klassiek op het Water 2013 was een groot succes. Dit laagdrempelig en voor iedereen gratis toegankelijk klassiek festival omvatte een scholenprogramma, middagprogramma en een prachtig avondprogramma vol klassieke muziek.

Donderdag 4 juli leek letterlijk in het water te vallen maar zodra het avondprogramma Klassiek op het Water van start ging, brak de zon door en werd het prachtig festivalweer. Gelukkig maar want er waren zo’n 1000 volwassenen en kinderen afgekomen op het openluchtconcert aan de Dobbeplas.

Ruim 2000 kids in workshops Klassiek
Op woensdag 3 en donderdag 4 juli overdag hadden reeds 2000 kinderen bij het CKC deelgenomen aan de speciale workshops van Klassiek op het Water. Bijna 1000 kinderen moesten bovendien worden teleurgesteld omdat er veel meer vraag als aanbod was. Maar de kinderen die wel konden deelnemen hebben genoten van de viool-clinic, workshops wereldmuziek, opera en operette en nog veel meer. De docenten van het Centrum voor Kunst & Cultuur hadden een prachtig programma samengesteld. Alle lof daarvoor!

Muzikale vaartocht en lunchconcert
Nieuw dit jaar bij Klassiek op het Water waren de schilderworkshops op klassieke muziek, het lunchconcert in de Oude Kerk en de muzikale vaartocht langs Zoetermeer. In samenwerking met stichting De Ooievaart werden 2 rondvaartochten georganiseerd waarbij muzikanten van het CKC, klassieke muziek speelden. Ondanks de motregen waren beide vaartochten uitverkocht en een groot succes!

Avondconcert met Residentieorkest en Edwin Rutten
Het openlucht concert donderdagavond 4 juli op de Dobbeplas vormde een waardige afsluiting van 2 dagen festival Klassiek op het Water. Burgemeester Aptroot opende het concert met de bekendmaking van de winnaars van de kleurwedstrijd. Edwin Rutten (‘ ome Willem’  voor de oudere jongeren onder ons) schitterde meesterlijk als verteller in het sprookje ‘De Chinese Nachtegaal’. De toptalentjes van het CKC gaven hun beste prestatie op het podium en de Solisten van het Residentieorkest sloten af met een prachtig klassiek concert. Organisatoren Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer en Centrum voor Kunst & Cultuur kijken heel tevreden terug op deze vierde editie.

Hartelijk dank
De organisatie streeft er naar om volgend jaar weer een prachtig festival Klassiek op het Water te organiseren. Floravontuur Promotie Zoetermeer en het CKC willen hierbij Fonds 1818, Voordekunst.nl, Prins Bernhard Cultuur Fonds, VSB Fonds, UNICOZ, OPOZ, Gemeente Zoetermeer, alle culturele instellingen, sponsoren en donateurs hartelijk danken.

Klassiek1

Document acties
 

vaartocht

Klassiek scholen

Klassiek avond

Klassiek op het Water wordt gesteund door:

logo CKC

fonds 1818

logo

logo voordekunst

VSB logo

logo Winara

logo Unicoz

logo OPOZ