Drukbezochte 7e editie van de Boerendag

De zevende editie van de Boerendag die afgelopen zaterdag in de Zoetermeerse Dorpsstraat werd gehouden, was weer een groot succes!

Wethouder Robin Paalvast opende om 11.00 uur in de Dorpsstraat deze Boerendag door een grote kaas van Boerderij ’t Geertje aan te snijden. Nadat genodigden en omstanders daar een stukje van aangeboden hadden gekregen konden alle activiteiten van start gaan.

BoerendagDe nostalgische Dorpsstraat stond vol met oude ambachten zoals pottenbakken, mosterd maken, tin gieten, klompen maken, schapenwol spinnen, manden maken en nog veel meer. Ook de scharensliep en de touwslager waren aanwezig om de leergierige bezoekers een en ander uit te leggen.

De Hollandse Dames schotelden de bezoekers met lekkere trek heerlijke hapjes voor, aangeboden door de diverse foodspecialisten in de Dorpsstraat. Boe de Limonadekoe stond klaar om gemolken te worden. Honderden kinderen kropen onder de koe om er verrast met een beker limonade onder vandaan te komen. Voor de echte zoetliefhebbers was Boerinnetje Suikerspin ook aanwezig, zij draaide met veel plezier echte Hollandse “sûkebollekes”.

BoerendagKinderen die eens een heel ander uiterlijk wilden hebben konden terecht bij de schminkstand. De Koe-mobiel met boer en boerinnetje op het Dorpsplein en Hovestein toverden een glimlach op het gezicht van de kleintjes door onder andere ballonnen te vouwen en limonade te tappen uit de Koe-mobiel.

De kleintjes konden ook nog terecht op de Dieromdom, waar Boer Johan al spelend op zijn accordeon de draaimolen in het rond trapte. De kinderboerderij van ’t Geertje had weer flink wat hooibalen gestapeld waarop de kinderen konden klimmen en klauteren, en natuurlijk hadden ze een hoop dieren bij zich waar je lekker mee kon knuffelen. Voor een gezellig muziekje in de straat zorgde de Herenboerenband.

Maar dat was nog niet alles. Boer Cartoon had het druk met het maken van de leukste portretten en Tuin de Kabouter deed zijn best om de dame op zijn nek te kunnen dragen door de straat.

Het gesprek van de dag was natuurlijk de Ganzenparade. Het in ganzenpas achter de muziek aan waggelen door de straat zorgde voor heel wat bekijks en hilariteit!

Deze zevende editie van de Boerendag werd bezocht door duizenden Zoetermeerders die volop genoten van het vele vertier en dankzij de oude ambachten ook flink wat extra kennis op hebben kunnen doen.

De Boerendag 2014 werd mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Floravontuur Promotie Zoetermeer, Habo GWW, de Winkeliersvereniging Dorpsstraat, Fonds 1818 en PMS Promotie & Management Services uit Zoetermeer.

Boerendag

Document acties