Festival Klassiek op het Water trekt duizenden bezoekers!

Met uitbreiding van twee naar vier dagen was de vijfde editie van het festival Klassiek op het Water een daverend succes.

Het festival begon met een volle zaal bij de film ‘A late Quartet’ op maandag 30 juni en zette de toon voor de rest van het festival. Druk bezochte vaartochten, uitverkochte lezing, meer dan 3000 basisschoolleerlingen en een prachtig slot op donderdagavond 3 juli met Dieuwertje Blok en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het gehele festival heeft zo’n 5000 volwassenen en kinderen mogen begroeten tijdens het activiteiten- , scholen- en avondprogramma. De organisatie Floravontuur Promotie Zoetermeer en het CKC kijken terug op een zeer geslaagd festival.

Activiteitenprogramma groot succes!
Steeds meer culturele instellingen sluiten aan bij het festival met een activiteit gericht op klassieke muziek.  Nieuw dit jaar waren de filmvoorstelling door Cine Utopia, peutervoorlezen met muziek en de lezing van Yvonne Keuls door de bibliotheek en de knutselworkshop voor kinderen door het CKC gebaseerd op het Olifantje Babar. De activiteiten werden goed bezocht en trokken jong en oud! Maar ook het lunchconcert in de Oude Kerk en de muzikale vaartocht langs Zoetermeer waren weer vol. Het activiteitenprogramma trok honderden geïnteresseerden en was een groot succes!

Ruim 3000 kids in workshops Klassiek
Op woensdag 2, donderdag 3 juli en vrijdag 4 juli overdag hadden ruim 3000 kinderen bij het CKC deelgenomen aan de speciale workshops van Klassiek op het Water. Meer dan 4500 basisschoolkinderen hadden zich aangemeld. Ondanks extra ingekochte workshops moest de organisatie helaas nog een groot aantal leerlingen teleurstellen. Maar de kinderen die wel konden deelnemen hebben o.a. genoten van de viool-clinic, workshops harp, gitaar en keyboard, opera en cello & slagwerk. De docenten van het CKC hadden een prachtig programma samengesteld. Alle lof daarvoor!

Dieuwertje Blok boeit jong en oud!
Het openlucht concert donderdagavond 3 juli op de Dobbe vormde een waardige afsluiting van het festival Klassiek op het Water. Burgemeester Aptroot opende het concert met de bekendmaking van de winnaars van de kleurwedstrijd. Dieuwertje Blok (o.a bekend van het Sinterklaasjournaal) schitterde meesterlijk als verteller in het sprookje ‘Het Olifante Babar’. Alle jonge luisteraars lagen heerlijk op de fatboys van Van Waay te genieten van het verhaal en de muziek.

Talenten en Marinierskapel der Koninklijke Marine
Aansluitend gaven de talenten van het CKC hun beste prestatie op het podium en sloot de Marinierskapel der Koninklijke Marine af met een prachtig klassiek concert. Mede dankzij het prachtige weer kijken de organisatoren Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer en het CKC met trots terug op deze vijfde editie. En willen alle culturele instellingen, sponsoren, fondsen en vrijwilligers hartelijk danken.

Impressie Marinierskapel

 

Document acties
 

vaartocht 1

scholenprogramma

Dieuwertje Blok 1

knutsel workshop

Yvonne Keuls

Marinierskapel

Dieuwertje Blok