Ruins is Beste Zoetermeerse Jongerenband 2014

De Battle of the Bands was zaterdag 20 september een groot succes. Het niveau van de bands heeft volgens presentator Seran van Wijk nog nooit zo hoog gelegen. Het weer werkte gelukkig goed mee en de sfeer bij het publiek zat er goed in.

De terechte winnaar van de Battle of the Bands dit jaar is Ruins. Het optreden straalde één en al energie uit en ook de manier waarop Ruins het publiek betrok bij het optreden deed de jury overtuigen. Under the Palmtree was de verrassende nummer twee. Ze spelen pas een half jaar samen, maar oogden al comfortabel op het podium en kwamen met een heel cool tweede nummer die de jury imponeerde. Door twee leuk uitgevoerde covers en ook nog een leuke invulling te geven aan het tweede nummer is Wooden Cards op de derde plek geëindigd.

Headlight Vision kreeg complimenten van de jury voor de uitstraling die zij hadden als band en hebben met hun nummers een feestje weten te bouwen. De jury vond dat The Young Ones gegroeid zijn ten opzichte van vorig jaar en dat ze een leuke groep hebben om verder mee te bouwen. De band Kings & Queen straalde energie uit op het podium en had een goede interactie met het publiek.

Nadat wethouder Mariëtte van Leeuwen de Battle of the Bands had geopend liet Noekje zien waarom zij vorig jaar zijn uitgeroepen tot ‘Nederlands beste coverband 2013’. Het optreden zorgde ervoor dat het publiek al lekker los was gekomen toen de Battle tussen de jongerenbands begon. Tijdens het juryberaad verzorgde de winnaar van vorig jaar Yours Truly een half uur lang een optreden en lieten zien dat ze zijn veel geleerd hebben ten opzichte van vorig jaar.

De activiteiten bleken dit jaar weer populair te zijn onder de bezoekers. Het fotohokje flitste erop los, nagels werden in rap tempo versierd, de suikerspinnen waren niet aan te slepen, de tekenaar kon aan het eind van de avond waarschijnlijk geen potlood meer zien en de airbrush tatoeëerders konden de vraag nog maar net aan.

De dank gaat uit  naar de gemeente Zoetermeer, Fonds 1818, Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds die deze geslaagde editie van de Battle of the Bands financieel mede mogelijk hebben gemaakt.

Document acties
 
Battle of the Bands 2014

battle of the bands

battle of the bands

battle of the bands