Zoetermeer City of Leisure

' City of leisure' .... dat is waar Zoetermeer voor staat!

Als enige stad in Nederland kunnen inwoners en bezoekers hier naar hartelust skiën, schaatsen, klauteren op een rotswand en relaxed golfen op de prachtige heuvels van het Westerpark.
Westerpark 2Surfen

Winkelen, eten en drinken, cultuur
Zoetermeer heeft een modern winkelcentrum ‘het Stadshart’ met een groot aanbod aan winkels en even verderop de sfeervolle historische Dorpsstraat. Hier is het genieten van de uitstekende restaurants en de verschillende uitgaansgelegenheden. Ook de cultuurminnende bezoekers worden niet vergeten in het toonaangevende Stadstheater en  het filmhuis Cine Utopia. En natuurlijk staat in de oude kern het Stadsmuseum, voor wie kennis wil maken met het verleden van Zoetermeer.

Architectuur
Zoetermeer is een stad waar oud en nieuw samenkomen. Van een klein dorpje veranderde Zoetermeer in een relatief korte tijd in een complete stad. Qua stedenbouw neemt Zoetermeer een vooraanstaande positie in binnen de Nederlandse architectuur. Een grote variatie in bouwtrant maakt de stad avontuurlijk en opwindend.


Oosterheem archt1Noord Aa vissertje

Groen en sport
Zoetermeer is ook een groene stad. Een stad met vele wijkparken, recreatiegebieden, plassen en bossen waar men kan wandelen, fietsen, sporten en recreëren. Surfen, zeilen, zwemmen, mountainbiking, karting, paardrijden en klimmen vormen een greep uit de vele sportieve mogelijkheden die Zoetermeer te bieden heeft.

Het ruime leisureaanbod, de leuke attracties voor kinderen alsmede de veelzijdigheid van het Noord Aa, maakt een dagje uit in Zoetermeer meer dan de moeite waard.

Document acties

Nieuw!
Geocache Meer Polder

meerpolder

MISSIE ZOETERMEER

missie zoetermeer

Nieuwe GPS wandeling

HISTORISCHE FIETSROUTE

JOLLY DUCK

DOWNLOAD HIER de fietsroute

Jolly Duck

Treed in de voetsporen van John McCormick

happen en trappen

HAPPEN EN TRAPPEN

Vicky Vermist

Politieman

GPS wandeling

Kinderspeurtocht DWAALTOCHT PALENSTEIN

Kasteel Palenstein