Highlights Regio

Een aantal leuke highlights uit de gevarieerde provincie Zuid-Holland.

In Zuid-Holland vindt u op korte afstand van elkaar een rijk en gevarieerd aanbod aan bijzondere steden en bezienswaardigheden. Een aantal van de highlights uit deze regio hebben we voor u op een rijtje gezet:

Bezoek Museum Boijmans Van Beuningen en maak een ware reis door de geschiedenis van  de kunst, van de vroege Middeleeuwen tot de 21e eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design is er voor elke bezoeker wat wils. Het museum toont topstukken op wereldniveau. Samen met de spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen, staan ze garant voor urenlang kunstgenot.
www.boijmans.nl
Boymans 

Euromast
Rotterdam

De Euromast biedt vanaf 100 meter hoogte een adembenemend uitzicht op de rivier, de haven en de stad. De nieuwe Discovery Tour biedt een rondleiding met (historische) audio- en videofragmenten. In de zomer kunnen waaghalzen vanaf het platform tokkelen en abseilen. Wie nog hoger wil kan in de Euroscoop stappen die om de Euromast cirkelt en tot 185 meter hoog gaat.
www.euromast.nl

Euromast


Gouda

Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda heeft meer dan 300 monumenten, waaronder de Sint-Janskerk, de Kaaswaag en het Stadhuis, allemaal op loopafstand van elkaar. En wat dacht u van de Goudse Kaas- en Ambachtenmarkt in de zomermaanden? Een bezoekje aan Gouda staat garant voor een bijzondere dag!

 Gouda

Alphen a/d Rijn

De stad Alphen heeft twee van de grootste attracties binnen haar grenzen namelijk Vogelpark Avifauna en Themapark Archeon. In Vogelpark Avifauna staat u oog in oog met de meest bijzondere vogels uit alle werelddelen. In Themapark Archeon maakt u een reis naar het verleden van de Romeinen, Middeleeuwen en de Prehistorie. Beide parken zijn een bezoekje meer dan waard!

Alphen 

Ontdek de Leidse Musea

Leiden heeft twaalf fantastische musea op loopafstand van elkaar. Dinosaurusskeletten, meesterwerken van Rembrandt, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis, een Egyptische tempel, schatten uit Japan en alles over het Leids Ontzet: allemaal te ontdekken in de Leidse musea.

Leids Museum 

Ontdek de historie van Leiden

Leiden telt ruim 2.700 monumenten. Van hofjes tot molens en van kerken tot stadspoorten. Eigenlijk is de hele binnenstad van Leiden één monumentaal centrum. De afstanden binnen de singels zijn klein zodat een wandeling langs de meest in het oog springende monumenten absoluut de moeite waard is!  

Leiden


De Zuid-Hollandse Eilanden
 

De Zuid-Hollandse eilanden, een gebied met veel gezichten. Water, strand, duinen, bossen en polders; veel rust en ruimte, in een omgeving van historische stadjes en karakteristieke dorpen. Ingebed tussen de kusten van Zeeland en de bedrijvigheid van wereldhaven Rotterdam, is het gebied met z'n vele recreatiemogelijkheden uitstekend geschikt voor een kort verblijf of een langere vakantie.
Zuidhollandse eilanden 

Holland’s Finest Beach
Noordwijk

Een unieke combinatie van stijlvol badplaatsleven, prachtige natuur en rijke geschiedenis. In het voorjaar mag Noordwijk zich vanwege de bloeiende bollenvelden terecht de ‘Bloemenbadplaats van Europa’ noemen. ‘Diversiteit’ is een treffend kenmerk voor Noordwijk. Noordwijk biedt ontspanning, met restaurants en winkels, er is cultuur, met onder andere Theater in De Muze en de historische dorpskern, en er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om actief bezig te zijn.

Noordwijk 

SPace Expo
Noordwijk

Ruimtevaart is spannend en avontuurlijk. Bijna net zo spannend als een bezoek aan Space Expo. Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? Welke functie hebben satellieten? Ontdek het zelf op het zwaartekrachtplein, het satellietenplein of met de gravitatieput. Een bezoek aan één van de grootste permanente ruimtevaart exposities van Europa is een adembenemende én leerzame ervaring voor jong en oud.

 Space Expo

Keukenhof
Lisse

Op Keukenhof kunt u inspiratie opdoen en ontspannen in een prachtige omgeving. Naast de indrukwekkende kleurenpracht vindt u ook bijzondere kunstobjecten. Een lust voor het oog, net als de unieke thematische bloemenshows in de diverse paviljoens. Het thema in 2010 is ‘From Russia with love’. Keukenhof is verrassend voor jong en oud, een unieke beleving waarbij u uw camera niet mag vergeten.

Keukenhof 

Katwijk

Uit in Katwijk is op en top genieten. Zon, zee en zand natuurlijk, maar ook eindeloos zwerven door de duinen, een keur aan musea en historische bezienswaardigheden, winkelen pal achter de boulevard en aan het einde van de dag neerstrijken op een van de vele terrassen of dineren in een uitstekend (vis-)restaurant. Katwijk is sprankelend, energiek, met volop muzikale en sportieve evenementen tijdens het toeristenseizoen.

katwijk

Dordrecht monumentenstad

Hollands oudste stad ligt aan een druk bevaren rivierenkruispunt in de noordwesthoek van het eiland van Dordrecht. Met ruim duizend monumenten, historische binnenstadshavens, talrijke bruggen, overrompelende riviergezichten en bochtige straten is Dordrecht een omweg waard. Vaar door de stad met de fluisterboot of ga te voet op ontdekkingstocht. Op het eiland is ook de toegang tot het Nationaal Park De Biesbosch, een uniek zoetwatergetijdengebied.

Dordrecht 

Stadjes aan de Linge

Vanuit Gelderland stroomt een van Nederlands mooiste riviertjes Zuid-Holland binnen. Het kronkelt langs Glasstad Leerdam, een historisch stadje dat wereldberoemd is om haar glaskunst. Bezoek er het Nationaal Glasmuseum en de Glasblazerij. Een mooi fietstochtje verderop ligt vestingstad Gorinchem, waar de Linge uitmondt in de Merwede. Gorinchem vormt met Woudrichem en Slot Loevestein de Vesting3hoek. Een wandeling over de vestingwallen is een aanrader.

Lingen 

Tiengemeten

Het eiland Tiengemeten is een avontuurlijk natuurgebied in het Haringvliet. Had het eiland vroeger een agrarisch karakter, nu speelt (ruige) natuur hier heer en meester. Tiengemeten heeft een grote waarde voor planten en dieren, maar ook voor recreanten en natuurliefhebbers. Je kunt er fietsen, struinen door buitendijks gebied, overnachten in een boerenhoeve en het Rien Poortvlietmuseum bekijken. Het eiland is per pontveer bereikbaar vanuit de Hoeksche Waard.

tiengemeenten 

Mauritshuis
Den Haag

Bekijk wereldberoemde schilderijen als ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer, maar ook een zelfportret van Rembrandt en topstukken van Jan Steen, Paulus Potter en Carel Fabritius in het Mauritshuis in Den Haag.
www.mauritshuis.nl

Mauritshuis 

Madurodam
Scheveningen

De wereldberoemde miniatuurstad Madurodam is al meer dan 55 jaar bij uitstek geschikt om kennis te maken met alle verrassende aspecten van Nederland: Amsterdamse grachtenpanden, de Domtoren in Utrecht, het Binnenhof in Den Haag met de Gouden Koets en een deel van de Deltawerken. In Madurodam is alles waar Nederland beroemd om is op schaal 1:25 nagebouwd tot in het kleinste detail.
www.madurodam.nl

Madurodam 

Meer highlights
Voor meer informatie over deze en andere steden en bezienswaardigheden in Zuid-Holland, kijkt u op www.zuid-holland.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Document acties

Nieuw!
Geocache Meer Polder

meerpolder

MISSIE ZOETERMEER

missie zoetermeer

Nieuwe GPS wandeling

HISTORISCHE FIETSROUTE

JOLLY DUCK

DOWNLOAD HIER de fietsroute

Jolly Duck

Treed in de voetsporen van John McCormick

happen en trappen

HAPPEN EN TRAPPEN

Vicky Vermist

Politieman

GPS wandeling

Kinderspeurtocht DWAALTOCHT PALENSTEIN

Kasteel Palenstein