Zoetermeer, meer dan groen! (Fietsarrangement)

Zoetermeer van boterdorp tot bruisende stad: Zoetermeer is de groeistuipen voorbij. In de 'City of Leisure' is voor iedereen wat te beleven, maar ook de groene omgeving roept. Tijdens een dagje Happen en Trappen passeert het allemaal de revue.

Sportief en betaalbaar genieten:
al fietsend de mooiste plekjes van Zoetermeer voor slechts 38,50.

Boterdorp
Lange tijd was Zoetermeer een kleine agrarisch gemeenschap met als bijnaam ‘boterdorp’. Ooit waren hier meer dan 50 boter- en margarineboeren actief, waarvan de ‘Zoetermeerse Roem’ het meest bekend is. Maar in 1962 kwam de kentering, want toen werd Zoetermeer aangewezen als groeikern van Den Haag. Het moderne Zoetermeer is een bruisende stad centraal in het Groene Hart.

‘City of Leisure’
Zoetermeer staat bekend als ‘City of Leisure’ en dat is niet zonder reden: je kunt hier onder andere skiën, schaatsen, klimmen, raften en golfen. Voor wie wat meer rust zoekt, bieden het Westerpark en het Buytenpark uitkomst. Ook de historische dorpskern is een aanrader: midden in deze dynamische stad proef je nog de sfeer van toen…

‘Groene long’
Met het Groene Hart als buurman liggen er natuurlijk vele kilometers fietspaden in de omgeving, ideaal voor een dagje Happen en Trappen. Onderweg maken we kennis met het Balijbos, die bekendstaat als de ‘groene long’ tussen Zoetermeer en Delft. Vlakbij de stad maar toch helemaal in het groen.

Fraai neveneffect
Door de Meerpolder fietsen we langs de Zoetermeerse Plassen. Dit recreatiegebied is door zandwinning ontstaan. Een fraai neveneffect van het ontwikkelen van nieuwbouwwijken.

Vervolgens bereiken we het Bentwoud, een jong natuurgebied waar pas in 2000 de eerste boomgroepen werden geplant. Nu nog klein maar uiteindelijk wordt deze groene oase maar liefst 900 hectare groot. Het Bentwoud is eigenlijk net als Zoetermeer zelf: volop in groei en bloei. En het einde is nog (lang) niet in zicht.

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij Golden Tulip Zoetermeer. Daarna volgt een voorgerecht bij Magnolia en een soepje bij Happy Moose. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Koetjes en Kalfjes en bij de Pasta Company wacht u ten slotte het dessert.

happen en trappen

Document acties

happen en trappen

Hoe ziet een dagje Happen en Trappen eruit?

Voor slechts € 38,50 krijgt u een vijfgangendiner en fietstocht. Vijf lokale restaurants ontvangen u graag tijdens uw fietstocht voor een hapje en drankje. Een volledig dagprogramma dus, waarbij alleen de drankjes niet zijn inbegrepen. Reserveren!

Fietsen Buytenpark

Balij1

Meerpolder