Dwaaltocht Palenstein

Op zoek naar Kasteel Palenstein.

In Zoetermeer heeft een echt kasteel gestaan. De naam is ‘kasteel Palenstein’. Het is meer dan 600 jaar geleden gebouwd voor ridder Willem van Egmond. Ridder Willem van Egmond kan zijn kasteel nergens meer vinden. Kan jij hem helpen deze te vinden?

DWAALTOCHT PALENSTEIN
Kasteel PalensteinMet de speurtocht ‘Dwaaltocht Palenstein’ komen kinderen erachter wat er is gebeurd met kasteel Palenstein. Deze speurtocht vertelt het verhaal van een dwalende ridder Van Egmond die op zoek is naar zijn oude kasteel Palenstein. De historische route begint bij het Stadsmuseum Zoetermeer en loopt via de Dorpsstraat met leuke winkeltjes en gezellige horeca, langs de Molen de Hoop door naar de Grote Dobbe en terug naar het Stadsmuseum. Onderweg moeten de kinderen goed opletten en leuke vragen beantwoorden.  De speurtocht duurt ruim een uur.  ‘Dwaaltocht Palenstein’ is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7/8 jaar. De speurtocht is gratis verkrijgbaar bij het Stadsmuseum Zoetermeer, het Toeristisch Informatie Punt en het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer.

 

Stadsmuseum Zoetermeer
Dorpsstraat 7
2712 AB Zoetermeer
Tel. 079-3164735, info@stadsmuseumzoetermeer

Bekijk de vernieuwde website: www.stadsmuseumzoetermeer.nl

Toegang museum: € 3,00, kinderen t/m 12 jaar en MJK: gratis Speurtocht is gratis te verkrijgen.

Open: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur, zaterdag/zondag van 13.00 – 17.00 uur

Ridders

Document acties
GPS Wandeling

Politieman

Klik hier 'Vicky Vermist'

Toeristische Wegwijzer Zoetermeer

wegwijzer2010.JPGToeristische Wegwijzer ontvangen? Neem contact op met tel: 079 3161616 of mail naar info@promotiezoetermeer.nl