Beleef Meer Zoetermeer!

Vaar mee op onze mooiste vaartocht in de regio. U vaart naar en in Het Groene Hart, het kloppende natuurhart van de Randstad.Vaar mee op onze mooiste vaartocht in de regio. U vaart naar en in Het Groene Hart, het kloppende natuurhart van de Randstad. Doorgaans wordt vanaf donderdag t/m zondag gevaren. Op de donderdagen varen we van Den Haag naar het Groene Hart bij Zoetermeer en pendelen we in de buurt. We gaan voor anker bij boerderij 't Geertje, een begrip in Zoetermeer, Den Haag en omgeving. Precies op de plek waar de geuzen in 1574 bijeen kwamen om Leiden te ontzetten, meert u aan!

De gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer hebben  het plan opgevat om vaartochten te organiseren tussen het Noord Aa en het recreatiegebied Vlietland. Samen met vaartochtenspecialist De Ooievaart uit Den Haag is een droomvaartocht uitgezet. Dit jaar gaat het derde vaarseizoen van start. Onder de vlag van stichting Rondvaart Zoetermeer worden naast vaartochten ook complete arrangementen aangeboden!

varen1

Vanaf startplaats Boerderij ’t Geertje stapt u op de boot om vervolgens te genieten van al het moois wat u onderweg tegenkomt. Vanaf het water kunt u de mooiste flora en fauna bewonderen:  de Kieviten en Grutto’s zijn hier bijna aan te raken. Ook ontdekt u typische kenmerken van het polderlandschap. Zo vaart u dikwijls boven het maaiveld. Bijzonder om te zien hoe de ligging van het water ten opzichte van het land is. Onderweg kruizen we de gemeente Stompwijk en koersen we richting recreatiegebied Vlietland wat gelegen is tussen Leidschendam en Leiden.

Rondvaarten
Dit seizoen is er weer van alles te beleven op het water. Een Haagse veer vaart, poldervaart of groepsvaart, het is allemaal mogelijk.

Haagse Veer
Met de Haagse Veer vaart u vanuit Den Haag langs historische buitenplaatsen en door de adembenemende rust van het meest noordwestelijke deel van het Groene Hart naar Boerderij het Geertje.

De Poldervaart
Zuid-Holland op zijn best, Hollandser kan het niet… natuur, rust, ruimte; en zo ondenkbaar dicht bij huis.

Varen boven het maaiveld, midden tussen de koeien, de schapen, en de meest uiteenlopende soorten vogels.
Begin en eindpunt: Geitenboerderij Het Geertje.

Groepsvaart
Ontdek het Venetië van Nederland. Het mooiste watergebied van de randstad! Weg met die schreeuwerige bedrijfsfeestjes en die “grappige” Quiz-uitjes: BACK TO NATURE! Terug naar de natuur met je klas, familie, vrienden of collega’s.
Zij zorgen dat uw familie, vrienden of zakenpartners verrast worden door alles wat Zuid Holland te bieden heeft.

 

Voor reserveringen en meer info voor het seizoen 2014.
http://www.rondvaartzoetermeer.nl

klik hier

Document acties

varen1

varen2

varen3