Floravontuur Promotie Zoetermeer

Genomineerden Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer 2020 bekend

donderdag 12 november 2020

Het jaar 2020 is een bijzonder creatief jaar geworden en zo ook de nominaties voor de Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer. Het vijftal dat kans maakt op de prijs zijn: Survivalpop, Stoere Helden, Festival WKND & ‘SUB, Oberon en Ricardo Sibelo. Op 15 december 2020 zal in het Stadstheater de winnaar bekend gemaakt worden.

Voor alweer de zestiende keer wordt, op initiatief van de gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer, de Kunst- & Cultuurprijs voor Zoetermeer toegekend. Deze creatieve prijs is bestemd voor personen, groepen of instellingen die het afgelopen jaar zich op verrassende of vernieuwende manier onderscheiden hebben van de rest op het gebied van kunst of cultuur.

Nieuw dit jaar is dat niet het publiek, maar een vakjury bepaalt wie de winnaar wordt van een geldprijs van € 750,- en van het 'het Bronzen Visdiefje'. Dit is de naam van het beeldje dat speciaal door de Zoetermeerse kunstenares, Fieke Hordijk, voor deze prijs is ontworpen. Ook nieuw dit jaar is de toevoeging van de Stimuleringsprijs. Een extra prijs om waardering uit te spreken voor de opkomende talenten van Zoetermeer.

Dit zijn de genomineerden van 2020:
Survivalpop is een nieuw concept opgezet ter ondersteuning ten behoeve van de evenementen- en artiestenwereld. Vanaf het begin van de zomer is Survivalpop gestart met speciale quarantaine-edities waarin wekelijks één 'little-one-man-show' werd geplaatst op YouTube en Facebook. De tweede genomineerde is de expositie Stoere Helden, die Zoetermeerders in het zonnetje heeft gezet die in coronatijd iets bijzonders voor anderen hebben gedaan. Museum de Voorde heeft deze tentoonstelling in samenwerking met Jan Dirk van den Burg, Terra Art Projects en Ateliers BaZtille vormgegeven. Festival WKND & ‘SUB is de derde genomineerde van 2020. Dit festival vol muziek en activiteiten vond dit jaar online plaats en verbond jong, oud en mensen van elke culturele komaf. Oberon, georganiseerd door Storytellers is ook genomineerd. Deze bijzondere theaterwandeling door het Zoetermeerse Buytenpark nam het publiek mee door de wereld van de elfen. Als laatste is The Dance Studio Ricardo Sibelo genomineerd. Deze creatieve dansschool heeft deze zomer vol uitdagingen gebruikt om met de leerlingen een mooie openluchtvoorstelling te maken.

De spannende uitreiking zal plaatsvinden op dinsdag 15 december 2020 om 20.00 uur in het Stadstheater.

Naar nieuwsoverzicht