Floravontuur Promotie Zoetermeer

Hackaton en HR-pilotproject op Dutch Innovation Park | 17 juni

woensdag 10 april 2019

Graag brengt Floravontuur Businessclub onderstaande uitnodiging onder de aandacht. De mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan een HR-pilot met werving en matching als thema en aan de Hackathon die wordt georganiseerd in de Dutch Innovation Factory op 17 juni a.s.

Innovatieve pilot: samen het belangrijkste HR-vraagstuk oplossen

Het vinden en behouden van goed personeel (schoolverlaters, ervaren ambachtslieden en HBO/WO opgeleid) lijkt een van de grootste uitdaging voor ondernemers te zijn geworden. In de regio Zoetermeer en rondom het Dutch Innovation Park start een pilot met een groep van maximaal 15 ondernemers om gezamenlijk op kleine schaal vernieuwende oplossingen te creëren en te testen voor het oplossen van personeelskrapte en -overschotten. Deze pilot is een initiatief van Dutch Innovation Park / Gemeente  Zoetermeer en het platform voor groeiondernemers Port4Growth.

Traject van succesvoller matchen
Op dit moment staat matching op basis van persoonlijkheid en cultuuraspecten zeer in de belangstelling. Voor ondernemers is het persoonlijke netwerk belangrijk en telt vooral het buikgevoel. In deze pilot willen we dit als één van de onderdelen testen met een nieuwe app.

Tijdens de eerste meeting stellen de deelnemende ondernemers drie onderwerpen vast die moeten worden aangepakt. Met een aantal bedrijven in een coöperatie kun je beter werven, talenten carrièrepaden aanbieden, een gezamenlijke database van sollicitanten, mensen die niet bij de één passen, passen wel bij de collega in de coöperatie, gezamenlijke coördinator voor aansluiting onderwijs etc.

Hackathon tekort personeel op 17 juni in de Dutch Innovation Factory
Ondernemers, studenten, mensen die beschikbaar zijn vanuit het grootbedrijf en HR managers pakken op 17 juni in kleine groepen het vraagstuk aan: “Hoe kan het dat op de ene plek mensen beschikbaar zijn en op de andere een groot tekort is … en wat kunnen we concreet hieraan doen?”

De resultaten van de bovenstaande pilot worden hierin verwerkt.

Geïnteresseerd?
Ben je als ondernemer geïnteresseerd om deel te nemen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met port4growth. Aanmelden kan via joop.de.jong@port4growth.nl of via telefoon: 06 – 50236152
Lees meer op de website.

Naar nieuwsoverzicht