Floravontuur Promotie Zoetermeer

Ilion en de Coopertest

maandag 15 juni 2020

Herinnerd u het zich nog: “de Coopertest

Voor diegene die het niet meer weet even het geheugen opfrissen. Lagere – en middelbare school, gymles, coopertest, .....  in 12 minuten een zo groot mogelijke afstand afleggen. Sommige van ons waren wellicht al blij met het vol maken van de 12 minuten. De afstand: onbelangrijk!

Zo niet afgelopen zondag 31 mei. Een dertigtal Nederlandse topatleten verzamelde zich bij donateur Ilion om hun uithoudingsvermogen door middel van de beroemde Coopertest te testen. De Coronaregels werden strikt in acht genomen. Twee lopers tegelijk op de baan, geen jury,  geen publiek en alles op 1,5 meter afstand. Het publiek kon de testen volgen via een livestream. Voor de atleten geen echte wedstrijd maar wel degelijk een manier om te meten hoe ze ervoor staan.

Dit leuke initiatief werd ook opgepakt door NOS Sport en kreeg aandacht in de uitzending van 1 juni. Kijk hier de beelden.

De eerste editie was een groot succes en daarom krijgt dit een vervolg. Op zondag 21 juni komt de top weer naar Ilion om in een solo race (tegen de klok dus) 400, 1000 en 2000 m te lopen. Deze test zal wederom via een livestream in beeld worden gebracht.

 

Naar nieuwsoverzicht