Floravontuur Promotie Zoetermeer

Maatregelen met betrekking tot de coronacrisis

vrijdag 3 april 2020

UPDATE 3 april 2020

Via deze pagina blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maatregelen (zowel landelijk als gemeentelijk) rondom het coronavirus.

- organisatoren van evenementen en festivals
- ondernemers en bedrijven 

BEL 14079 - toets 3

Ondernemers en ZZP'ers, let op: aarzel niet gebruik te maken van het noodloket van de gemeente Zoetermeer

De gemeente heeft in verband met de coronacrisis een noodloket geopend waar ondernemers en organisaties terecht kunnen met al hun vragen. Heb je dus vragen, of erger nog: kom je als ondernemer in de financiële problemen, bijvoorbeeld omdat je nu al afhankelijk bent van de noodmaatregelen terwijl deze regelingen nog niet beschikbaar zijn? Bel dan met 14-079 kies 3! 
De medewerkers van de gemeente luisteren naar al je vragen en denken écht met je mee bij het zoeken naar acute oplossingen en kunnen die ook veelal bieden. Wethouders Jan Iedema (Economie) en Margreet van Driel (Werk & Inkomen) benadrukken dat de gemeente er alles aan wil doen om het inkomen van ondernemers en van medewerkers te waarborgen. Aarzel dus niet en maak gebruik van de mogelijkheid om hulp te vragen. Doen!

Overig algemeen nieuws  

Algemeen: regelingen en maatregelen overheid

Op 31 maart heeft het kabinet lopende maatregelen verlengd voor het bedrijfsleven, met als doel het verder verspreiden van het coronavirus in Nederland te beperken. Onderdeel van deze maatregelen is het afgelasten van evenementen tot 1 juni 2020. Verder zijn scholen, horeca, sport- en fitnessclubs tot en met 28 april gesloten. Blijf thuis als er geen noodzaak is om je onder de mensen te begevn en houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen. 

Via de website van de Rijksoverheid, houdt het kabinet iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maatregelen, inclusief te nemen preventieve maatregelen voor jezelf en je organisatie.

Informatie voor ondernemers en bedrijven

Ondernemers in Zoetermeer helpen elkaar met informatie en antwoorden in de gezamenlijke LinkedIn-Groep ‘Ondernemen in Zoetermeer’ van Floravontuur Businessclub en de RVOZ. Iedereen die geïnteresseerd is, kennis wil delen of vragen wil stellen kan lid worden van deze groep. 

Informatie voor ondernemers is te vinden op de website van het MKB.

Informatie voor organisatoren van evenementen en festivals 

De gemeente Zoetermeer heeft een Corona Care Team samengesteld, dit team heeft dagelijks nauw contact over de laatste ontwikkelingen en maatregelen en houdt de Zoetermeerders via een liveblog op de hoogte van landelijke en gemeentelijke maatregelen.

De gemeente volgt in het geval van grote evenementen, zoals Koningsdag en het Bevrijdingsfestival, het landelijke beleid. Voor  evenementen geldt de richtlijn “geen evenementen tot 1 juni”. Deze richtlijn geldt ook voor kleinere bijeenkomsten: alles uitstellen wat geen spoed heeft of waar geen noodzaak voor is. 

Op 30 maart is aan organisatoren die subsidie ontvangen als ondersteuning van hun evenementen de volgende mededeling gestuurd (samenvatting):

Verplaatsen evenementen
De gemeente begrijpt dat er zorgen zijn over mogelijke financiële en organisatorische consequenties van het laten plaatsvinden van evenementen in de periode na 1 juni. Daarom geeft de gemeente aan organisatoren van gemeentelijke evenementen in de maanden juni, juli en augustus het advies om evenementen af te zeggen en/of te verplaatsen. Voordat u overweegt om het evenement te verplaatsen, neem dan eerst contact op met de gemeente. 

Subsidie 
Aan organisatoren die subsidie ontvangen van de gemeente is gevraagd om de kosten voor de organisatie - bij afzegging, verplaatsing en annulering - van het evenement inzichtelijk te maken. Hiervoor kunnen organisatoren terecht bij Mieke Prins, adviseur Citymarketing, m.c.prins@zoetermeer.nl, 079 - 346 94 09.

Garantstelling van Floravontuur?
Heb jij te maken met uitstel of annulering i.v.m. coronamaatregelen en word je door Floravontuur Promotie Zoetermeer ondersteund (publicitair of garantstelling)? Neem dan per e-mail contact op met onze adviseur om de financiële gevolgen te bespreken (lutina@promotiezoetermeer.nl). We denken graag met je mee en zullen per situatie op zoek gaan naar de best mogelijke oplossing!
Ongeacht je situatie, raadpleeg je evenementenverzekering of de schade die door annuleren ontstaat wordt vergoed. 

Wat kan Promotie Zoetermeer verder betekenen?

Wij hebben dagelijks contact met (het Corona Care Team van) de gemeente Zoetermeer en houden ontwikkelingen en maatregelen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. Wij begrijpen dat dit onzekere tijden voor mensen, organisaties, verenigingen en bedrijven zijn en wij denken dan ook graag met je mee.

Neem gerust contact met ons op via 079-3161616 of jeffrey@promotiezoetermeer.nl

Naar nieuwsoverzicht