Floravontuur Promotie Zoetermeer

Tweede Yogafestival Zoetermeer 21 juni 2020

woensdag 11 maart 2020

Tweede editie van het Yogafestival Zoetermeer!

Wie aanwezig was bij de afgelopen MKBorrel heeft businessclub lid Margo Geelhoed van New Life Yoga gepassioneerd horen praten over haar strijd tegen de ziekte Batten, de ziekte die haar kleinzoon in 2019 heeft getroffen.

Wat  in 2019 begon als een spontane actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Batten middels een yogafestival in Zoetermeer is zo goed ontvangen dat door Margo Geelhoed en Pritha Maheswari is besloten het festival te gaan professionaliseren.

In 2019 werd bij de kleinzoon van Margo de ziekte van Batten geconstateerd. De ziekte van Batten is een slopende, dodelijke stofwisselingsziekte bij kinderen. Er zijn in Nederland ongeveer 60 kinderen met deze genetisch bepaalde, erfelijke ziekte. Om geld voor onderzoek in te zamelen organiseerde zij met concullega Pritha een Yogafestival. Ondanks de korte voorbereidingstijd was de respons overweldigend. Daarom moet dit evenement een vervolg krijgen.

Oprichting Stichting

Als eerste is een stichting opgericht via JHD Notarissen om het festival te formaliseren. Het doel van de stichting is Yoga in Zoetermeer te promoten in de breedste zin van het woord en een Festival organiseren waarvan de opbrengsten voor het grootste deel zullen worden gedoneerd aan een goed doel. Voor dit jaar zal dit wederom de Stichting Beat Batten zijn,  die de baten zullen gebruiken voor onderzoek naar de ziekte.

Yoga en samenwerking is waar het om draait.

Yoga in Zoetermeer is populair, dat blijkt uit de vele studio’s en plekken waar je yoga in vele uitvoeringen kunt beoefenen. Het bestuur van de stichting wil alle studio’s van Zoetermeer betrekken bij de invulling van het evenement door deze te laten participeren en invulling te geven aan de uitvoering van het programma. Ambitieus en uitdagend maar haalbaar omdat alle partijen hier voordeel van hebben.

Studio’s en sportscholen die yogalessen verzorgen krijgen op korte termijn een brief of mail om voor een relatief klein bedrag te participeren in het festival. Zij krijgen hierdoor veel promotie mogelijkheden op het festival en leden krijgen een forse korting op de toegangsprijs. Daarbij mogen zij, mits het past in het programma, een docent afvaardigen.

Het goede doel Stichting Beat Batten

Batten is een stofwisselingsziekte die bij jonge kinderen o.a. blindheid en dementie veroorzaakt. Kinderen worden in de regel niet ouder dan 15 tot 25 jaar. Helaas is er op dit moment niets wat de ziekte kan vertragen, stoppen of genezen. Omdat er wereldwijd weinig kinderen de ziekte hebben is er ook weinig geld beschikbaar. Stichting Beat Batten zet zich daarom in om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke en dodelijke ziekte.

Het festival is vrij toegankelijk

Het festival zal worden gehouden op zondag 21 juni 2020 bij Dekker Zoetermeer, waar zowel binnen als buiten alsmede op de plas voor jong en oud tegen betaling activiteiten worden georganiseerd. Naast de diverse lessen en workshops die allemaal een beleving zullen hebben, zijn er lezingen die ook voor de geoefende Yogi interessant zijn. De toegang tot de hippie markt is vrij toegankelijk. Hier kunnen leuke inkopen worden gedaan. Naast Sweet Lake Italy is ook het nieuwe restaurant bij Dekker geopend waar je ongestoord van healthy foods kan genieten terwijl de kinderen zich vermaken bij de diverse speelmogelijkheden. Maar niet onbelangrijk is dat bezoekers die nog niet eerder kennis hebben gemaakt met de vele facetten van yoga,  zich kunnen oriënteren en in contact kunnen komen met verschillende aanbieders.

Meer informatie op de website www.yogafestivalzoetermeer.nl

Het festival is op zoek naar sponsoren en heeft voor het MKB een sponsorpakket samengesteld. Indien u interesse heeft klikt u op deze link: http://www.yogafestivalzoetermeer.nl/sponsor-mkb

 

FOTO

Bestuur v.l.n.r. Hans Doeve, Margo Geelhoed, Pritha Maheswari, Bert Kortekaas

 

 

 

Naar nieuwsoverzicht