Floravontuur Promotie Zoetermeer

Architectuur Ommetjes

Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft drie wandelkaarten, met elk twee Architectuur Ommetjes van maximaal 5 kilometer, laten maken waarvan op 17 oktober 2019 de eerste exemplaren zijn uitgereikt aan wethouder Robin Paalvast. De wandelkaarten zijn gratis verkrijgbaar in het Forum, bij de Zoetermeerse hotels en bij het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer aan de Eerste Stationsstraat 97.

Zoetermeer heeft sinds de jaren zestig een explosieve groei doorgemaakt, die ervoor heeft gezorgd dat er een enorme impuls is gegeven aan de architectuur en stedenbouw van Zoetermeer. Deze grote variatie in bouwtrends maakt de stad interessant, avontuurlijk en het ontdekken waard.

De komende jaren wordt een serie van in totaal negen wandelkaarten ontwikkeld, de zogenaamde Architectuur Ommetjes. De eerste Architectuur Ommetjes zijn: Dorpsstraat & Dorp, Palenstein & Driemanspolder en Meerzicht. Simone Langeveld heeft de wandelingen in opdracht van Floravontuur Promotie Zoetermeer ontwikkeld.

Zowel voor de inwoners uit Zoetermeer als voor de bezoekers van onze stad is het een verrassende ontdekkingstocht. Daarnaast is het een gezonde tijdsbesteding al wandelend de stad te ontdekken. Daarnaast zijn de routes ook begaanbaar voor rolstoelen en kinderwagens én starten ze allen bij een RandstadRail-halte. Absoluut de moeite waard!